Ernst Bos

Tijdens mijn studie Bouwkunde ben ik het parkeervak ingerold en er nooit meer weggegaan. De gebouwde omgeving is bij parkeren nooit ver weg en daarom sluit mijn opleiding goed aan bij de werkzaamheden van Spark. Een gebouwde omgeving creëren waarin het fijn wonen, werken of recreëren is en die bovendien bereikbaar is voor auto, fiets of ander vervoermiddel, is een uitdaging die ik graag aanga.

Het inpassen van kwalitatieve parkeervoorzieningen binnen gebiedsontwikkelingen en transformatieprojecten, is de uitdaging waar we op veel plaatsen voor staan. Ruimte is immers schaars en die ruimte willen we bij voorkeur zo min mogelijk gebruiken voor het parkeren van auto’s en tweewielers.

Elke ontwikkeling begint met het ontwikkelen van een duurzaam en werkbaar parkeerconcept. Een concept waarbij de vraag naar parkeerplaatsen, de toekomstige parkeerorganisatie en de financiële mogelijkheden samenkomen in een mobiliteitshub, een gebouwde parkeervoorziening en soms ook deels in parkeerplaatsen op straat.

Samen een nieuwe omgeving maken, met beleidsmakers, stedenbouwers, architecten en iedereen die verder betrokken moet worden, is het leukste wat mijn vak brengt. Wat daarbij helpt, is alle praktische kennis en ervaring die ik in de afgelopen jaren heb opgebouwd over het gebruik van heel veel parkeervoorzieningen.

Ik ben co-auteur van het boek ‘Parkeren en Ruimte’ (ISBN 97 8949 1930 225).

Contact? Mail mij: ernstbos@spark-parkeren.nl